Suositellaan, ei pakoteta

Kaikissa Lappeenrannan Pilkkijät ry:n järjestämissä kalastuskilpailuissa noudatetaan toistaiseksi seuraavaa kilpailukäytäntöä:

Järjestävä seura, LP ry, suosittaa, että kukin kilpailija lopettaa (tappaa) jokaisen saaliskalansa välittömästi sen jälkeen, kun on kalan saaliikseen saanut.

Mikäli saaliin punnitustilanteessa kilpailijan saaliin joukossa havaitaan elossa oleva kala tai useampia kaloja, ne lopetetaan (tapetaan) joko kilpailijan tai punnitusta suorittavan järjestyshenkilön toimesta ennen kilpailijan saaliin painon kirjaamista kilpailukorttiin. Mikäli kilpailija ei lopeta kalaa/kaloja punnitustilanteessa tai kieltää kalan/kalojen lopettamisen järjestyshenkilön toimesta punnistustilanteessa, hänen saalistaan ei punnita, ja hänen kilpailusuorituksensa hylätään.

Kunnallinen eläinlääkintäviranomainen on virkansa puolesta oikeutettu valvomaan vapaa-ajankalastajien toimintaa kilpailutilanteissa. Mahdollisissa valvontatilanteissa vastuu on yksilöllä, eli yksittäisellä kilpailijalla.

Saaliskalojen pakollinen tappaminen kilpailutilanteissa astuu voimaan siinä vaiheessa, jossa kansallinen lainsäädäntö sitä edellyttää.

 


« Takaisin